Monday, April 20, 2009

..rumah sakit..

bismillahirrahmaanirrahiim..

sekarang minggu final exam.tapi aku tengah rumah sakit. sebenarnya dah plan nak balik masa ada gap tapi sebagai student satu kos yang lecture tak pernah habis dan terpaksa di ganti dalam study week dan tengah- tengah gap final exam...aku terpaksa redha.!!!!!



pernah dengar tak lirik ini? best kan. sekali dengar masa tengah rumah sakit,,sayu je.aku baru plan nak tengok shaolin soccer dengan adik bongsu aku tue. tapi macam ini la..kita hanya boleh merancang. last- last aku dah give up nak balik. iye la rugi je. gap dah tak banyak tapi subject minggu depan ni killer pulak. adoi...

ok.aku nak review lirik atas jap

1: kasih Allah pada hambaNya

2:kasih ibu pada anaknya

3:kasih ayah juga pada anaknya

4:kasih kekasih,kawan,teman,lecturer,adik- adik..pakcik kafe,pakcik bas..etc

kalau tengok pada lirik memang masyuk lah. tapi sekarang ramai orang dah tak fikir kasih 1,2,3..paling penting no.4 tue, itu pun narrow lagi, yang kasih kekasih itu... aku ada terbaca satu artikel ini. berapa banyak gadis2 masuk pusat pemulihan untuk lahirkan anak2 yang tak sah taraf. statistik juga ada sebut jumlah yang masuk adalah berkadar langsung dengan selepas berlangsungnya sesuatu sambutan ala macam sambutan valentine day ke, new year ke..merdeka ke. konon macam upacara pecah dara lah. pastu, lepas 3-5 bulan mereka pun baru sedar diri dah ada seorang lagi makhluk bernyawa di dalam nya. itu lah anak2 yang pure, tak berdosa..tapi sayang tak sah taraf. nauzubillahi min zaalik.

apa pun bayi2 ini bernasib baik sebab akan dilahirkan dan di serahkan pada keluarga angkat. tapi ada juga mereka di buang, di campak, dibiarkan tepi tong sampah, stesen bas..ada dalam semak. macam buang najis je. ya Allah... teringat lagi aku pada satu gambar baby yang dibuang dalam semak, tanpa pakaian,dah meninggal,cukup sifat..dengan semut lagi...terlentang.itu pun nasib ada orang jumpa.kalau tak agak2 la anjing mana yang tak terliur tengok lauk depan mata tuh.adoi..sifat keibuan aku tersentuh.!!emo..

ok..apa kaitan dengan "rumah sakit" aku tuh.?miss home..

No comments: