Sunday, May 23, 2010

konayuki

The season of dancing, powdered snow always passes us by
Even lost in the crowd, we're gazing at the same sky
The blowing wind chills us in a similar way
I probably don't know everything about you
Yet, out of a hundred million people I found you
And though there is no basis for it, I seriously feel this way
We can't be together
Without quarreling over trivial things
If we're unable to be honest with each other,
Sadness and even happiness are worthless
If the powdered snow has dyed our hearts white
Could we have shared our loneliness?


~boleh tak Asou-kun?!

Monday, May 17, 2010

isnin

bismillah

kena tinggal dengan roomate lagi. hari hari tidur seorang. dan setiap malam akan berbunyi suara kucing yang seperti baby menangis.aku tak kisah bila kena tidur seorang..tapi terkisah bila ada suara kucing seperti baby itu.tapi tak TAKUT!tapi sepatutnya tak payah la kucing tiru bunyi baby menangis, seharusnya kekalkan dengan bunyi comel miau miau anda tu. tolongla

.....
apabila seorang baby 2 bulan dan kedua ibubapa datang untuk membuat hearing screening dalam klinik, aku terasa macam happy tetiba.

baby, ibu dan bapa.

lengkapkan.?

bayangkan baby seorang dalam tong sampah?

taklengkap.

baby, ibu dan bapa dalam tong sampah.baru lengkap!

tak payah susah2 tanya baby siapa dalam tong sampah..

Saturday, May 15, 2010

berjuang

maafkan bila ku tak sempurna
cinta ini tak mungkin ku jaga
ayat- ayat cinta bercerita
cintaku padamu
bila bahagia mula menyentuh
seakan ku bisa hidup lebih lama
namun harus ku tinggalkan cinta
ketika ku bersujud

~~mungkin aku tak perlu berfikir banyak
teruskan apa yang dimulakan
terus berjalan pada jalan yang telah dipilih
fikirkan untuk masa depan sebab dah tak boleh ulang masa silam
jalan jalan dan jalan
kadang2 kena berlari sebab dia dah terlalu laju
kalau dah lintas kena perlahan sebab dia semakin kebelakang
yang penting kena cuba
bersungguh2
yosh...!!!!!~~

need to face the direction towards the sun so that u will never see the shadow-helen keller
fill the tank before trying!

Sunday, May 9, 2010

sebab

bismillah

first day start praktikel, sangat penat. sakit kepala, rasa busy..rasa letih.malas!!!

tapi yang buat aku happy, dalam 24 hours ada 2 orang yang cakap muka aku macam familiar, tapi bila selidik2 tak de kaitan dengan pernah jumpa kat mana2.

mungkin betul cakap pakcik aku yang muka aku ada iras2 erra fazira.(muka serius sedang menaip..)

FAMILIAR kan?

patutla diorang macam kenal aku. peminat cilik beraksi bersama 'erra fazira' pelakon bila angin bertiup


notadidahi: sebab sekarang pukul 10.30 malam dan terasa awal untuk tidur maka tak salah untuk mengangkat diri sendiri

Tuesday, May 4, 2010

tengahari kusangka pagi

bismillah..

rutin biasa bagi seseorang yang degil mahu menghabiskan masa disisi usm tercentak walaupun tiada apa2 yang ingin dilakukan.

jangan degil sangat2 sampai tak nak berhentikan kereta masa polis cakap "woit berhenti2!!!!!)..takut terjadi macam adik 15 tahun kena tembak di kepala. aku terfikir kalau la seseorang itu bertauliah sebab ada kuasa pegang pistol, mereka juga ada cukup tauliah untuk fikir masa bila boleh lepaskan tembakan. dan kat mana nak tembak. kau tembakorang kau kena back up pula.lemak!

cuba fikir kalau family kau kena macam tu?kau akan jadi macam family budak tu juga yang beria2 nak defend kematian budak tu. logik kan?tapi bila kau yang salah, kau kena mengaku..jangan sorok tangan dalam baju orang yang ada pistol yang lebih BESAR!!

ye..memang tugas kau mulia, bukan salah semua kot tapi kita nak yang salah mengaku..bukan nak cakap."oh,kalau macam tu kami tak yah buat kerja la kalau semua nak salahkan kami!!"watdehek!!!!

siapalah keselamatan kami tanpa kamu disisi.tapi kalau kamu ada tersalah silap at least mengaku kot..

2nd..

baby kena buang lagi.adoih!

salah yang nyata. tapi bila akal dah ditutup dengan nafsu memang macam tu. kot!

apa pun, kita semua ni adalah dalam jagaan Allah.

bila DIA cakap jadi maka jadi lah. jangan kita yang TAK MEMBUANG BAYI ini berlagak sombong mengejek mengutuk perbuatan mereka.sebab aku banyak dengar orang yang ego sombong masa depan lagi banyak diuji.seperti dialog anak dan ibu dalam cerita obsesi

anak: mak tak payah risau la, anak mak ni pandai jaga dirilaa..

mak: anak, kau jangan cakap sombong. syaitan suka orang yang sombong.

-the end-

p/s:pagi yang emo bila baca benda2 nih.masa emo kena makan banyak!bye!

Sunday, May 2, 2010

tugas yang aku suka!

1. adakah anda merasakan anda hot?

opkos..kamu ingin merasa HOT seperti saya?? type HOT and send to my number okeh!

2. upload wallpaper pc/laptop anda gunakan sekarang


3. cerita pasal gambar ini.

umpama seseorang sedang menunggu aku.sambil menadah doa.orite..i datang sekarang!


4. kali terakhir makan pizza?

adalah pada kali terakhir minum air pepsi!

5. lagu terakhir anda dengar?

nota cinta-saujana

6. apa anda buat sambil menyelesaikan tag ini?

menaip kat keyboard?kot?ke apa?soklan xjelas..

7. selain name sendiri, anda dipanggil dengan name ape?

tikah!

atik!

ika!

kak ekah!

comel gebu comel dan gebu!

x..yang last tu aku panggil kucing yang xberak merata2

8. tag 5 orang yang anda nak tag

1. nani 2. nadiah 3.bibi 4.mctat 5. sesiapa yang abes exam

9. siapa no 1 anda? no 2?

nani adalah hanani..orang first yang aku kenal dan kawan and stay kawan and geng and bolok,and suka tidow jugak masa sekolah menengah dulu.sebab aku tegur tudung dia bolok kot..eh ke dia tegur tudung aku cemar..arghhh,yang pasti dia pakai tudung dan lipat tudung sempaimukanampak bulat dulu.anyway,,miss her!

nadiah pun kenal masa sekolah juga. dan sekarang jadi coursemate audiology ni dan dia sangat baik dan baik dab baik dan baik..dan orang first yang tahu aku ada blog..hee..bumi takluas pun.aku teringat satu cerita, pasal nadiah..ada sorang kawan tanya aku masa dekat usm ni,

orang itu: eh,nadiah tu ketuapelajar (kp) eh dulu?
aku: eh..taklah.orang lain rasanya..
aku?balik rumah dan cek majalah sekolah masa form 5..
dan muka nadiah ada kat kata2 aluan ketua pelajar!!!arghhhh...bengom mu atikah.kp sendirik tak ingat!!!


10. katakan sesuatu pade no 5

balik baliklaaaa..dah habisexam pon.!buat tag ni dulu yek

11. no 3 ade hubungan dengan siapa?

oho...nak aku sebut ke?terang2 kat sini?oho oho oho..skandalhangat!

12. kata kata cinta pada no 4

aku cinta sama kamu..sangat2!!!!
oooo yes..akhirnya terluah juga.thanx tag!

13. berikan 5 perkara yang anda tahu orang yang tag anda

tea o ais limau
sundae choc
eskrem
mempelam depan dm2
cekodok bilis!