Tuesday, May 4, 2010

tengahari kusangka pagi

bismillah..

rutin biasa bagi seseorang yang degil mahu menghabiskan masa disisi usm tercentak walaupun tiada apa2 yang ingin dilakukan.

jangan degil sangat2 sampai tak nak berhentikan kereta masa polis cakap "woit berhenti2!!!!!)..takut terjadi macam adik 15 tahun kena tembak di kepala. aku terfikir kalau la seseorang itu bertauliah sebab ada kuasa pegang pistol, mereka juga ada cukup tauliah untuk fikir masa bila boleh lepaskan tembakan. dan kat mana nak tembak. kau tembakorang kau kena back up pula.lemak!

cuba fikir kalau family kau kena macam tu?kau akan jadi macam family budak tu juga yang beria2 nak defend kematian budak tu. logik kan?tapi bila kau yang salah, kau kena mengaku..jangan sorok tangan dalam baju orang yang ada pistol yang lebih BESAR!!

ye..memang tugas kau mulia, bukan salah semua kot tapi kita nak yang salah mengaku..bukan nak cakap."oh,kalau macam tu kami tak yah buat kerja la kalau semua nak salahkan kami!!"watdehek!!!!

siapalah keselamatan kami tanpa kamu disisi.tapi kalau kamu ada tersalah silap at least mengaku kot..

2nd..

baby kena buang lagi.adoih!

salah yang nyata. tapi bila akal dah ditutup dengan nafsu memang macam tu. kot!

apa pun, kita semua ni adalah dalam jagaan Allah.

bila DIA cakap jadi maka jadi lah. jangan kita yang TAK MEMBUANG BAYI ini berlagak sombong mengejek mengutuk perbuatan mereka.sebab aku banyak dengar orang yang ego sombong masa depan lagi banyak diuji.seperti dialog anak dan ibu dalam cerita obsesi

anak: mak tak payah risau la, anak mak ni pandai jaga dirilaa..

mak: anak, kau jangan cakap sombong. syaitan suka orang yang sombong.

-the end-

p/s:pagi yang emo bila baca benda2 nih.masa emo kena makan banyak!bye!

3 comments:

lunar wolf said...

..stuju..jom makan!!!~

yakuza geng pisau lipat said...

yo!! yg ini aku suka!

truskan post2 yg boleh jd pesaing mastika.

~tukangmasak~ said...

yakin je....
tak emo pon makan banyak gak....
miahhahahahaha^^