Tuesday, July 27, 2010

ayuh..

ayuh kembali ke sekolah!!!

AYUH!!!!...(beramai2)

ayuh gerakkan minda2 kamu!!

AYUH!!!..(beramai2)

ayuh kita....

AYUH AYUH AYUH!!!(beramai2)

*maksud beramai2 adalah menggunakan suara sebenar, manakala tanpa beramai2 adalah menggunakan monolog dalaman.

ok semua, tahulah kamu bahawa syaitan itu kreatif!

bila dalam hati kamu ada rasa untuk basuh baju di awal pagi maka mereka (syaiton2) akan mendakwa tidur di awal pagi itu best..bila ada dakwaan sebegitu maka hati mula lah ingin menguji dakwaan tersebut.maka siaplaah..

bila rasa ingin membuka sesuatu topik untuk study,mereka juga membuat dakwaan bahawa "ala, baru je belajar minggu lepas,mesti ingat lagi."maka hati pun berkata...emmm,

dakwaan terHEBAT!!

bila mereka mendakwa makan banyak itu untuk dapatkan hati gembira (sebab perut riang dan kenyang)maka kaki pula rajin untuk menguji dakwaan tersebut dengan melangkah ke cafe2 terdekat..(amboi2)..ngeh kau!

maka,jangan cuba menguji dakwaan syaiton. jangan sesekali

Wednesday, July 21, 2010

21/7

bismillah

walaupun date ni tak pernah bersambut tapi benda kalau dah tak ada, makin lama makin rindu..kalaupun dia ada lagi mungkin hari ni biasa saja macam hari2 lain

saya nak stay jauh.sebab kalau dekat saya rasa lagi sakit..

ahaaha..bila teringat nenek pernah cium aku dan cakap "cucu kesayangan chek neh!"..(hmm,walaupun pada setiap cucu dia pernah cakap gitu.)--tapi dalam hati tetap rasa zap.!!

bila buka mata dan tengok jam pukul 7 pagi---alamak,subuh..!!--tetap rasa bersyukur sebab boleh lagi buka mata dan tengok cina main gendang petang nanti.

ok,aku rasa dah terer masak bila boleh bezakan serbuk kari dan serbuk kunyit.

Monday, July 19, 2010

dayanto

Dingin sepi kerap menyapa
Air mata jatuh lukisan raga
Kadang ku kuat setegar karang
Kadang ku rapuh lemah liar merana

so when people call you weak,at least you got a song to back you up. enduring things that cant even make you thrill is not a reason for that weak.it is just yourself who keep thinking things will not coloring you life. it is the thinking who keep adjusting yourself to fit everybody's need when you does not even try for yourself. every remark and sense does not occupy your soul,so why are you keep pretending. cant you just stop making pleasure of everyone and start do something for sake of yourself.?!

There is a word called FATE but it always came after TRYING.

Friday, July 16, 2010

wanita

Kau digelar sebagai penyeri dunia
Hadirmu melengkap hubungan manusia
Bukan sahaja dirindui yang biasa
Malah Adam turut sunyi tanpa Hawa

Akalmu senipis bilahan rambut
Tebalkanlah ia dengan limpahan ilmu
Jua hatimu bak kaca yang rapuh
Kuatkanlah ia dengan iman yang teguh

Tercipta engkau dari rusuk lelaki
Bukan dari kaki untuk dialasi
Bukan dari kepala untuk dijunjung
Tapi dekat dibahu untuk dilindung
Dekat jua di hati untuk dikasihi
Engkaulah wanita hiasan duniawi

Mana mungkin lahirnya bayangan yang lurus elok
Jika datangnya dari kayu yang bengkok
Begitulah peribadi yang dibentuk

Didiklah wanita dengan keimanan
Bukannya harta ataupun pujian
Kelak tidak derita berharap pada yang binasa

Engkaulah wanita istimewa

Sedarilah insan istimewa
Bahawa kelembutan bukan kelemahan
Bukan jua penghinaan dari Tuhan
Bahkan sebagai hiasan kecantikan

Tuesday, July 13, 2010

masihkah?

bismillah

hai everybody!!eh no, every eye...and soul! welcome back to my hommy tommy blacky blog..i miss u all damn much.hope u all don't miss me because i dont like be missed by somebody.

hebat tak starter aku.?ngeh!


ok hari ni mungkin aku akan berterus terang dengan bersuluhkan kebenaran yang aku sudah dimiliki.

oleh siapa?si dia..bila aku kenal?baru baru ni je.tapi tak sangka cepat sangat aku terpaut.dia orang biasa je bukan lah kerabat diraja or anak somebody.rasa dimiliki bila aku tahu minat nya dan aku sangat sama iaitu bola.entahlah, harap jodoh kami kekal..bila dia sangat busy untuk contact aku,tak apa aku faham akan kerjaya dia.tapi biasalah perempuan nak juga dia care pasal diri kita kan?tapi kalau hubungan ni atas dasar kasih sayang dan persefahaman mungkin ia akan lagi terasa nikmatnya..


kenapa aku reveal semua ni?sebab aku tak nak ada siapa2 perempuan di luar sana atau kamu2 yang membaca luahan hati aku ini cuba2 nak contact atau nak simpan gambar dia.awas kamu!!!

oh Mesut Ozil!!!


with creamy memmy love

---your love,tomoko

takde kerja.!