Thursday, June 9, 2011

musim mencari rezeki

assamualaikum

hye everibodi! good condition or not? if not then be good lah. why put bother in yourself to be not in good condition? hailah.

musim bekerja amat seronok jika diberi sentuhan dalam bahasa ibunda. cuma kadang2 starting harus diluahkan dalam bahasa kekanda.

ok. sekarang saya sudah mulai meluncurkan keringat demi sebuah rantaian kehidupan. ia bermaksud bila dah besar cepat2 tolong mak jangan sedap duduk tidur dan makan dan tengok spongebob dirumah dan kadang2 intai2 jejaka2 kampung yang pulang bercuti cuti semester nie. harus ingat umur sudah meningkat jadi tanggungjawab juga harus bertambah dan kena start belajar kerut2 kening masa bekerja

antara scope kerja yang patuh dipatuhi.

1) menjawab call.

seharusnya suara tidak semesti kena menggoda tapi disebalik suara mesti ada kerakusan untuk menarik pelanggan. butir2 perniagaan yang dijalankan harus diterangkan sejelasnya agar situasi perniagaan dikenal pasti oleh pelanggan yang berpotensi.

berpotensi disini bermaksud * harus mempunyai wang* jika anda ada wang maka anda adalah berpotensi menjadi pelanggan kami

pelanggan berpotensi (PB): HALLO... ini ada jual ******** (mumble version)?
pencari rezeki: hah?apa?
PB: sini tempat ada jual *******(mumble version yang agak2 jelas)?
pencari rezeki: apa? rabbit?maaf encik kami ni hearing aid centre.
PB: ada jual dry kit untuk hearing aid tak?
pencari rezeki:ohhh..ada.sila lah datang ke bla bla bla....

mumble version disebabkan oleh pendengaran si pencari rezeki yang agak terbatas. kesimpulan: PB tidak muncul2. mungkin agak terkecil hati dengan sikap pencari rezeki.

*dedicated to my office mate in ipoh. nanti saya akan calibrate my hearing ok tak.
*lain2 scope kerja akan di hapdate kemudian disebabkan masa terbatas.(nak pukul 5 dah oii)

3 comments:

Aimi Kun said...

kah, akhirnya hapdate!

ahaha, rakus betul suara jawab tepon. Wah, tdk sabar menunggu tarikh mahu bersama ke KFC dan bergebang isu2 semasa dan semasa lalu atau mungkin semasa datang.

Ok, ak menunggu, menunggu ..*(sambung dengan lagu rossa perkataan seterusnya).

DAa~

Nadiah said...

Hnsf hnsf *rasa tak, mcm disayangi sbb org updet stlh direquest*

Bg bunyi rabbit sket?

tomoko said...

haha..ofis mate!selamat bertumkus lumus okeh.

kat kauantan nie xpenah g kfc lg.rindu