Tuesday, August 2, 2011

Sebab meletakkan sesuatu di dalam hati

Teringat satu point didalam buku La Tahzan, JANGAN MELETAKKAN SESUATU DI DALAM HATI.


Sebab bila dah ada dalam hati, sangat tidak senang untuk melepaskan bila sampai masa sesuatu itu akan pergi. Kan setiap sesuatu yang datang pasti pergi. Tapi bila dah ada dalam hati mungkin hati ni tak kuat nak melepaskan.


Saya pun selalu terfikir kalau menangis pun benda yang pergi takkan datang balik. Menangis adalah bukan tanda usaha. Menangis dan bersedih bukan tiket untuk dapatkan sesuatu. Tapi menangis juga lah yang nak dilakukan. Nak juga menangis nak lepaskan kesedihan. Tapi yang ditangisi bukan nya datang balik.


Tapi kan. Kalau lah... Sharbinie tak main masa first game lawan Singapore hari tu mungkin kita still layak kan.


Dem! Nak juga ada kalaulah.

No comments: