Saturday, May 25, 2013

My extra G.

Assalamualaikum wbt

Dah lama tak jenguk blog ini. Sumpah tak ingat sebab tak ada yang menarik dalam ni, tapi seorang sahabat dah tegur kenapa blog senyap je. Mungkin dia selalu buka link blog ini harapkan ada cerita tapi hampa..(hampa ke weh.??!!!) hahaha..perasan plok ambo nih. Bukan senyap sebab tak ada cerita tapi tuan dia sangat malas nak menaip.

Ok quick update.

Sekarang dah pindah (again) ke Terengganu. Tempat kerja baru, kawan- kawan baru, rumah baru, dan azam baru. (ecehh!) Terengganu again. Sebenarnya pernah membesar di sini 11 tahun sebelum pindah hometown Kelantan. Secara purata nya zaman kanak2 adalah di Terengganu sebelum zaman remaja which is start darjah 6 di Kelantan. Jadi accent Terengganu ada lagi la weh. Berat nanang!!

Terengganu yang best adalah pantai nya. CANTIK dengan capslock! Kat semua tempat ada pantai. Dan sangat dekat. Seperti kalau terasa malas dan down dan rasa nak dekat jiwa2 kacau tu terus tekan minyak dan turunkan handbreak ke Pantai!!!! dari Pantai Chendor ke Pantai MokNik ke Pantai Kemasik ke Pantai Dungun (lupa nama..) ke Kelulut ke Batu Buruk ke mana2 ada PANTAI weh! Macam setiap tempat yang ada di ganu ni msti dekat dengan pantai. Dan subhanallah the view is very2 peaceful.

Selain pantai, Terengganu yang best adalah loghat nya. tambah saja G. macanG kalu kite nok makanG ork,kite gi ar masok nunG.kanG lapor perot plok. 

so im so in love with Terengganu!!




1 comment:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)